Menu

Dodik zbog Izetbegovićevog intervjua pozvao predstavnike RS da napuste organe BiH Istaknuto

dodik9998Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, predsjednik DNS-a Marko Pavić i predsjednik SP-a Petar Đokić pozivaju srpske predstavnike u državnim institucijama BiH da obustave rad i napuste te institucije zbog izjava Bakira Izetbegovića tokom intervjua za DW.


"Pozivamo partije okupljene u Savezu za promjene koji čine vlast u državnim institucijama BiH da bez odlaganja napuste organe BiH i vrate se na konsultacije u Republiku Srpsku, gdje bi sa ostalim partijama koje su prisutne u sadašnjem sazivu Narodne skupštine RS postigle dogovor o zajedničkom odgovoru", navodi se zajedničkom saopštenju SNSD-a, DNS-a i SP-a.

 

U saopštenju se ističe da je "izjava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da bi ratom rješavao unutrašnja politička pitanja u BiH izazvala uznemiranje ne samo u Republici Srpskoj, već i u cijelom regionu".

 

"Ulje na vatru dodalo je i Izetbegovićevo zalaganje za priznavanje lažne države Kosovo, što je ugrozilo napore Srbije da se na Balkanu očuva mir i stabilnost kao preduslov napretka svih. Smatramo da napuštanje institucija BiH nije više pitanje vašeg izbora, već vaše odgvornosti prema Republici Srpskoj", naglašava se u saopštenju SNSD-a, DNS-a i SP-a.

 

/agencije/

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com