Menu

Izetbegović: Na svima nama je da gradimo prosperitetnu državu Istaknuto

bakir-izetbegovic-2-n1Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović uputio je čestitku povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

 

- Na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić-Gradu, 25. novembra 1943. godine, Bosna i Hercegovina definisana je kao država njenih građana i ravnopravnih naroda. Tim činom potvrđena je državnost Bosne i Hercegovine. Strpljivo gradeći suživot među ljudima, njegujući različite kulture, pretvarajući razlike u komparativne prednosti, Bosna i Hercegovina je u svojoj hiljadugodišnjoj historiji, uprkos teškim iskušenjima, uspjela da sačuva i održi svoj duh i specifičnost - navodi se u čestitki.

 

Dodaje se da Bosnu i Hercegovinu, uz sve otpore, "postepeno gradimo kao sigurnu i prosperitetnu državu, u kojoj se poštuju ljudska i svaka druga prava, koja je snažno usmjerena integraciji u Evropsku uniju i NATO".

 

- Na svima nama je da se za takvu BiH u budućnosti borimo još jače, kako bismo ljudima u ovoj zemlji osigurali jasnu perspektivu i vratili im dostojanstvo koje zaslužuju. Čestitam vam Dan državnosti Bosne i Hercegovine - ističe se u čestitki člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com