Menu

U JU Tehnička škola Brčko održana radionica o važnosti dijaloga i tolerancije i metodologiji izrade projektnih prijedloga Istaknuto

1206tehnickaskolaradionica-678x381U JU Tehnička škola Brčko distrikt je održana prva radionica u okviru projekta „Kroz zaštitu okoliša do međuetničkog pomirenja" čiji je cilj uspostavljanje kontakta, sticanje povjerenja, iniciranje povezivanja i izgradnje dugoročne saradnje između mladih iz Tuzle, Brčkog i Odžaka.

 

Na prvoj radionici su se učenici upoznali sa projektom, a zatim su imali priliku i da uče o samoj metodologiji izrade projektnih prijedloga. Na radionici je prisustvovalo oko 20 učenika, članova ekološke sekcije, koji su pokazali da imaju dobro predznanje o temama o kojima se govorilo na radionici.

 

U sklopu planiranih edukativnih radionica, učenici će sa svojim nastavnicima pripremiti i implementirati lobističke kampanje/projekte. Sama priprema i implementacija kampanja će biti novo iskustvo za učenike i njihove profesore, jer će poboljšati svoje kapacitete i usvojiti određene vještine vezane za pripremu i implementaciju kampanja i projekata.

 

Projekat „Kroz zaštitu okoliša do međuetničkog pomirenja" realizira Centar za ekologiju i energiju uz finansijsku podršku Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State).

 

/BDCTV/

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com