Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Sporni udžbenik geografije po kojem Neum nije u BiH bit će povučen iz upotrebe Istaknuto

geoSporni udžbenik geografije za deveti razred osnovne škole koji sadrži niz nedostataka i krupnih grešaka bit će povučen iz upotrebe, piše TVSA.


Naime, nadležno federalno ministarstvo donijelo odluku o povlačenju udžbenika autorice Grete Župančić nakon višegodišnje upotrebe. Prema tom udžbeniku, Neum nije dio BiH, postoje eksluzivni životni prostori Srba, Hrvata i Bošnjaka, a demografska struktura stanovništva prikazana je po nepoznatoj metodologiji.

 

Također, bit će sankcionisani recenzenti i superrecenzenti spomenutog udžbenika.

 

"Udžbenik geografija, koji je prošao super recenziju povlači se isključivo iz razloga materijalnih grešaka u samom udžbeniku, i kao opomena svim onim koji se bave recenzijom i superrecenzijom udžbenika. Svi recenzenti i superecenzenti sa ovog udžbenika neće moći više biti izabrani za to", rekao je za TVSA Elvir Kazazović ministar obrazovanja nauke i mladih KS.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com