Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Zatvorili đaka i urinirali po njemu banjalučkoj osnovnoj školi Istaknuto

268802 Large 20140917021129 241U osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj i BiH sve je više vršnjačkog nasilja i brutalnog iživljavanja nad nejakim učenicima, koji ne budu prijavljeni policiji pod izgovorom da se ne radi o krivičnim djelima.

 

Kako piše današnji "EuroBlic", u dva odvojena incidenta koja su se nedavno dogodila u jednoj banjalučkoj osnovnoj školi grupa starijih učenika i učenica napala je dječaka i djevojčicu iz nižih razreda i iživljavali se nad njima na najmonstruozniji način.

 

Roditelj čiji je identitet poznat redakciji lista izjavio je da je ostao šokiran kada je na nedavnom hitnom roditeljskom sastanku u školi učiteljica saopštila da su djeca iz nižih razreda sve češće na meti starijih đaka.

 

"Skrenuli su nam pažnju da pripazimo na svoju djecu, ali mjesto na kojem su dječak i djevojčica napadnuti uopšte nije izvan škole, već u objektu, odnosno u školskom toaletu", istakao je ogorčeni roditelj.

 

U prvom napadu dječaka iz nižih razreda su zatvorili u školski toalet i urinirali po njemu, a u drugom slučaju su starije učenice, takođe u toaletu, napale i istukle djevojčicu iz nižih razreda.

 

Dok stručnjaci apeluju da se ovakve stvari nipošto na smiju zataškavati, iz policije navode da su protekle dvije godine prijavljena samo četiri slučaja vršnjačkog nasilja sa elementima krivičnog djela, odnosno gdje su nastupile tjelesne povrede kod učenika.

 

(EuroBlic)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com