Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Izetbegović čestitao Božić: Atmosfera zajedništva da se iz bogomolja prelije u naše društvo Istaknuto

izet7777Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović čestitao je nastupajući Božić mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu i pravoslavnim vjernicima.


"Blagdani su prilika da se podsjetimo kako živimo u društvu koje krase različitosti i da se iznova potrudimo da međusobne odnose gradimo u duhu prepoznatljive bosanskohercegovačke tolerancije. Na temeljima razumijevanja, poštovanja i međusobnog uvažavanja, svi zajedno, u jedinstvu naših različitosti, možemo doprinijeti da pripadnici svih naroda i svih vjera u Bosni i Hercegovini žive dostojanstveno, u skladu i miru", kazao je Izetbegović.

 

Kako je naveo, želja mu je da se blagdanska atmosfera zajedništva i razumijevanja iz porodičnih krugova i bogomolja prelije na čitavo naše društvo.

 

"Vama, cijenjeni mitropolite Hrizostome, i svim vjernicima pravoslavcima u Bosni i Hercegovini upućujem iskrene čestitke povodom nastupajućeg Božića", navodi se u čestitki člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

 

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com