Menu

Vučić: Naši razgovori nisu nikada slatki i jednostavni Istaknuto

vucic6Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je u Mostaru nakon trilateralnog sastanka sa predstavnicima BiH i Hrvatske, da razgovori nisu nikada slatki i jednostavni.

 

 

"U Mostaru se uvijek dobro osjećamo i pozivam sve Mostarce i poslovne ljude iz Mostara, Banjaluke, Sarajeva i svih dijelova da dođu na sajam koji će se održati u Mostaru. Zemlja partner Mostarskom sajmu je Republika Srbija i dovodimo najveći broj izlagača. Za mene je najvažnije da danas imamo mir i stabilnost i jačanje trgovinskih i ekonomskih veza između Srbije, Hrvatske i BiH. Naše je da napravimo okvire u kojima će se ljudi osjećati sigurno, da mogu raditi i zarađivati više", kazao je Vučić.

 

"Naši razgovori nisu nikada slatki i jednostavni. Imamo bezbroj naslijeđenih problema, pokušavamo ih ublažiti jedan po jedan i rješavati ih. Razgovarali smo sa Draganom, Bakirom i Mladenom o prstenu autoputeva Sarajevo-Tuzla Brcko-Bijeljina-Beograd, i sa druge strane Pale-Sokolac-Rogatica-Goražde-Višegrad-Požega-Beograd i krak koji bi išao između Novog Pazara i Sjenice do Duge Rese. Mi smo za to spremni", naveo je on.

 

"Nećemo spriječiti ljude da odlaze dok ne budu imali posao i značajno veću platu. Neće ni investitore dolaziti dok ne budu sigurni u naše tržište, našu političku stabilnost, mir i drugačije i bolje odnose koje u budućnosti moramo da gradimo. Razgovarali smo o tome da smanjimo birokratske procedure i kako da zamolimo naše Vlade i Savjet ministara u BiH da nam kamioni ne stoje po 20 sati na granicama, odnosno kako da operativne troškove umanjimo", kazao je Vučić u Mostaru.

 

http://ba.n1info.com/

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com