Menu

Nakon šest godina konačno imenovani direktor i rukovodstvo Agencije za lijekove BiH Istaknuto

apo987Nakon šest godina čekanja, Vijeće ministara BiH imenovalo je Aleksandra Zolaka za direktora i Dinku Muhović za zamjenicu direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine, kao najbolje rangirane kandidate nakon provedene procedure javnog konkursa.

 


Istovremeno je imenovano Stručno vijeće Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH na period od četiri godine, nakon što je ranijim članovima istekao mandat 2012. godine.

 

Imenovanje je izvršeno na osnovu prijedloga entitetskih ministarstava zdravlja i nadležnog odjela Brčko Distrikta BiH. Za članove Stručnog vijeća Agencije imenovani su Harun Avdagić, Branko Nikolić, Vedran Marčinko, Vanda Marković-Peković, Lazar Prodanović, Slobodan Prtilo i Admir Alagić.

 

Sindikat Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH ranije je zahtijevao od Vijeća ministara da riješi njihove dugogodišnje probleme koji su se, prije svega, odnosili na imenovanje direktora i rukovodstva.

 

U nedavnom razgovoru za Klix.ba, predsjednik Sindikata Agencije Ramo Rustemović kazao je kako će od nadležnih tražiti da im omoguće i prijem novih ljudi te povećanje plaća.

 

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović krajem prošle godine je posjetio Kontrolni laboratorij Agencije, na zahtjev Sindikata, kada je zamolio menadžment da pošalje urgenciju za prijem novih ljudi.

 

Agencija je proteklih dana uputila zahtjev Vijeću ministara za prijem novih radnika koje, kako kažu, ne bi bilo novo zapošljavanje već popunjavanje upražnjenih mjesta zbog odlaska radnika u penziju i druge institucije zbog lošeg materijalnog statusa Agencije.

 

/klix/

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com