Menu

baner for web jpg

Rijeka Sana u Prijedoru poplavila 80 kuća Istaknuto

1383Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković proglasio je prvi stepen pripravnosti odbrane od poplava, javlja BHT 1.

 

 

Vodostaj Sane u tom gradu iznosi 428 centimetra, što predstavlja kritični nivo s tendencijom daljeg rasta, imajući u vidu intenzivno topljenje snijega na slivnom području vodotoka ove rijeke.

 

Trenutni nivo vodostaja Sane uzrokovao je zaplavljivanje oko 80 stambenih objekata u naselju Tukovi, Raškovac i Brezičani i velikog dijela poljoprivrednih površina, a došlo je i do presijecanja puta Prijedor-Bišćani, saopšteno je iz Odsjeka Civilne zaštite Prijedor.

 

Ljudski životi nisu ugroženi.

 

Proglašenje prvog stepena pripravnosti-stanje redovne odbrane od poplava na području grada Prijedora obavezuje sve nadležne institucije da preduzmu mjere zaštite i spašavanja stanovništva i materijalnih dobara na područjima koja su ugrožena poplavom.

 

Sava u Kozarskoj Dubici je 16 cm iznad kote redovne odbrane od poplave. U opštini Srbac rijeka Sava je ispod kote redovne odbrane i zaplavila je tri domaćinstva u mjestu Bajinci – Gaj.

U Bosanskoj Kostajnici Una je iznad kote redovne odbrane od poplave.

 

http://www.nap.ba/

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com