Menu

baner for web jpg

Brčko: Alternativno zbrinjavanje leševa pasa lutalica na tri lokacije na području Distrikta Istaknuto

psi-lutalice-192016Vlada Brčko distrikta BiH u nastavku 32. redovne sjednice primila je k znanju Informaciju o lokacijama za alternativno zbrinjavanje leševa pasa lutalica na tri lokacije na području Distrikta.

 

 

Šef Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Saša Tanić rekao je da je nakon dužeg usaglašavanja postignuta saglasnost i u skladu s prijedlogom iz 2016. godine nadležne komisije i predloženih devet lokacija izabrane tri.

 

„Ovo je privremena mjera koja će biti na snazi do kraja ove godine ili do donošenja trajnog rješenja za ovaj problem. Usvojili smo i zaključak da ćemo Skupštini Brčko distrikta BiH uputiti preporuku da se izdvoje novčana sredstva u budžetu za 2018. godinu koja bi bila JP Komunalno Brčko na raspolaganju za nabavku mobilne spalionice, kako bi se neškodljivo zbrinjavali leševi pasa", zaključio je Tanić.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com