Menu

Amel Tuka na Memorijalnom turniru "Mirza Trumić" u Maoči, dolaze i druge velike sportske zvijezde i humanisti Istaknuto

amel tuka5U organizciji MZ Maoča na malom igralištu kod Doma zdravlja u Maoči 17. i 18. marta sa početkom u 9 sati održati će se Drugi memorijalni turnir u malom fudbalu "Mirza Trumić" na kojem će prisustvovati i poznati atletičar Amel Tuka.

 

 

Pored Tuke tu će biti i Admir Smajić, bivši veznjak Partizana, jugoslovenski i bh. reprezentativac, nekadašnji kapiten Basela i Yang Boysa, te selektor mlade reprezentacije BiH.

 

Prihod s turnira ide za liječenje bolesnih dječaka Arslana i Aleksandra.


"Tuka je najavio da će umjesto "sprinterica" navući tenisice i pojačati tim Humanih zvijezda. Uz Amela će igrati sportski novinari Muhamed Bikić, Mirza Kolar, Emir Delić, Denis Huseinbegović, Nermin Alibasić, Edin Borovina, Sanel Konjhodžić, Harun Muminović, Adnan i Admir Pašić, Adnan Ploco i drugi. Kao gost zvijezda nastupit će standardni član Aldin Džidić, čelnik Sindikata bh profesionalnih nogometaša, koji je sudjelovao na svim utakmicama Humanih zvijezda. Nastup je potvrdio Jasmin Hukić, sin legendarnog asa Slobode Mustafe. Poziv su dobili još Dževad Šećerbegović, čuveno krilo Slobode, zatim Mirza Varešanović, Senad Repuh, Nail Beširević, Gogo Pelemiš, Vedran Kovačević, Adnan Gušo, Buki Biščević, Jasmin Hurić, Samir Duro, Dalibor Nedić, Sejo Mulić, Jasmin Duvnjak i drugi. Vlatko Glavaš, nažalost, zbog ranije dogovorenih obaveza neće biti s nama u Brčkom, ali Vlatko je uvijek uz "humaniste"", kazali su organizatori turnira.

 

Dolazak na turnir potvrdio je i Sinan Sinanović, najveći bosanskohercegovački sportski novinar, humanista bez predaha.

 

"Dolazak na turnir potvrdio i Sinan Sinanović, najveći bosanskohercegovački sportski novinar, humanista bez predaha, ČOVJEK, ljudina, moralna gromada. Autor knjige o BiH nogometnoj reprezentaciji "Od Tirane do Marakane", dugogodišnji glavni urednik Avazovog Sporta, učitelj i prijatelj plejadi mladih sportskih novinara u našoj zemlji, danas sa velikim uspjehom vodi najpouzdaniji sportski portal u našoj zemlji Sportske.ba. Sinan je prvi otkrio i najavio dolazak velikog "malog Princa" Miralema Pjanića, tada još dječaka iz Luxemburga. Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo što će sa svojom ekipom biti gost na našem memorijalnom turniru "Mirza Trumić". Sinane i ostali ljudi velikog srca, hvala Vam i dobro nam došli!!!. Naravno, dolaze nam još i Avazove humane zvijezde na revijalnu utakmicu i otvorenje turnira, a osim toga predviđen je defile sa motoristima za 18.3.", kazala je Selma Trumić.

 

mirza-trumic-turnir-696x984

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com