Menu

Ni danas ništa od usvajanja antikoruptivnih zakona, o njima na narednoj sjednici Skupštine Distrikta Istaknuto

Foto 1 Sjednica SkupštineSkupštinski zastupnici Brčko distrikta BiH ni na današnjoj 28. sjednici nisu usvojili Zakon o Kancelariji za prevenciju i borbu protiv korupcije kao i Zakon o zviždačima.

 

 

Potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Ivo Filipović kazao je da će se o tim zakonimo ponovo raspravljati na narednoj sjednici.

 

"Bilo najavljivano i očekivano da napokon kroz drugo čitanje, odnosno konačno usvajanje budu prihvaćeni Zakon o Kancelariji za prevenciju i borbu protiv korupcije kao i onaj o zviždačima, sve je prolongiorano do naredne sjednice. Čvrsto sam uvjeren da će u narednih petnaest dana svi amandmani biti usaglašeni, te usvojena oba ova zakona" kazao je Filipović.

 

Zastupnici su u prvom dijelu sjednice usvojili Nacrt strategije za borbu protiv korupcije i Akcioni plan za njeno provođenje 2018-2019. godine Brčko distrikta BiH.

 

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com