Menu

Organizacija porodica šehida i poginulih boraca Brčko obilježit će "Dan šehida" Istaknuto

Dan-šehidaOrganizacija porodica šehida i poginulih boraca Brčko distrikta BiH 16. i 17. jula obilježit će "Dan šehida".

 

 

U subotu 16.06. 2018. godine, drugog dana Ramazanskog bajrama u 10,00 sati u svim mjestima bit će obavljen izlazak na šehidska spomen obilježja i položeno cvijeće a u mjestima gdje nema spomen obilježja cvijeće će biti položeno na mezarju uz prisustvo imama.

 

Isti dan u 12,00 sati će biti proučen tevhid u džamiji u Gornjem Rahiću za sve šehide i poginule borce, a nakon toga u 13,30 sati poklon proučene "Hatme" i polaganje cvijeća na Mezaristanu šehida u Gornjem Rahiću.

 

U nedjelju 17.06.2018. godine, treći dan Ramazanskog bajrama, Organizacija porodica šehida i poginulih boraca Brčko distrikta je domaćin obilježavanja "Dana šehida" Federacije BiH uz prisustvo članova svih kantonalnih organizacija Federacije BiH.

 

Od 10,00 do 12,00 sati okupljanje i doček gostiju kod džamije u Gornjem Rahiću u 13,00 sati podne namaz u džamiji u Gornjem Rahiću, u 13.30 sati defile učesnika sa ratnim zastavama, odlazak na mezaristan u Gornjem Rahiću, učenje "Jasina" i polaganje cvijeća a nakon toga odlazak u Brčko.


U 15,30 sati polaganje cvijeća na Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima u Brčkom dok će u 16,30 sati održati Akademija u povodu "Dana šehida" u Domu kulture u Brčkom.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com