Menu

baner for web jpg

Brka: Oštećen most kod Malih Ugora Istaknuto

most b 2Most preko rijeke Brke kod Malih Ugora u Brki oštećen je jutros oko 8 sati dok je preko njega prolazio kamion pod teretom. Mještani su, očekivano, zabrinuti i traže reakciju nadležnih.

Snimci koje smo zabilježili pokazuju da je most koji vodi do Malih Ugora u izuzetno lošem stanju i da mu prijeti urušavanje.

 

 

"Mislim da je neodgovorno da se na ovako malim mostovima prelazi sa vozilima koja imaju prevelik teret a nosivost mosta to ne dozvoljava. Stanovnici Ugora izražavaju i žaljenje i ljutnju zbog ljudskog nemara. Ostali smo bez prolaza do svojih kuća kao i izlaza na glavnu cestu" rekao je Abdulah Mehmedović, mještanin.

 

Most preko rijeke Brke u Malim Ugorima je izgrađen 70-ih godina prošlog vijeka. Mještani naglašavaju da vremena za oklijevanje nema, odnosno da je neophodno preduzeti potrebne mjere kako bi se izbegle nesreće sa težim posljedicama.

 

"Uvijek sam upozoravao vozače kamiona pod teretom da ne prelaze preko mosta. Po profesiji sam vozač i znam šta znači most za one koji žive tu i koji zavise od njega. Prije dvije godine sam molio nadležne u Mjesnoj zajednici Brka da postave znak koji bi upozoravao vozače da ne mogu preći" rekao je Sead Omerović, mještanin.

 

Mještani su postavili tablu kao upozorenje za sve da je zabranjeno prelaziti most. Očekuju od nadležnih brzu reakciju u vidu rekonstrukcije mosta.

 

http://brcko.tv

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com