Menu

baner for web jpg

Muhamed Mujkić otvoreno pismo poslao i Miloradu Dodiku, kandidatu za člana Predsjedništva BiH Istaknuto

DODIK PRST 10g. Dodiku

 


U izbornoj kampanji koju vodiš već pola godine za srbijanski Tanjug si 18. augusta 2018. izjavio „da je vrijeme da srbi definišu svoj politički i nacionalni cilj... (i) da je vrijeme da Srbi izađu sa jasnim političkim, nacionalnim programom i zahtjevima, koji bi trebali da budu njihov cilj u ovom vijeku". Po Vama „na prvom mjestu potrebno (je) razgraničenje zato što svi narodi oko Srba, kojima su Srbi donijeli slobodu kroz historiju, pokušavaju da nacionalnu i državnu gradnju isključivo obavljaju na antisrpskoj politici". Vaš zaključak je: „Znači RS-ka, Srbija, četiri opštine Kosova, reintegracija srpske politike i nacionalnih interesa u Crnoj Gori, pojam je „razgraničenja" kako ga Vi vidite. („Oslobođenje", 19.8.2018., str. 7)


Prije svega postavlja se pitanje otkug Dodiku pravo da u ime bosanskih, srbijanskih, kosovskih i crnogorskih srba (zaboravio je hrvatske Srbe) predlaže, bez njihove saglasnosti, utvrđivanje da Srbi sa područja bivše Jugoslavije „definišu svoj politički i nacionalni cilj". I u zaključku predloži: „razgraničenje RS, Srbije, četiri opštine Kosova i nacionalnih (srpskih) interesa u Crnoj Gori", od ostalih naroda u 7 država bivše SFRJ.


Dodik na ovaj način, sa navedenim neostvarivim prijedlozima, pokušava da prkosi Njemačkoj, SAD-u i Međunarodnoj zajednici u cjelini, koje su izričito protiv „razgraničenja" i mijenjanja državnih granica u Evropi i na Balkanu. Bosanski Srbi sa srbijanskim i Srbima iz drugih država i pravoslavcima iz Ruske Federacije, mogu sarađivati u svim oblastima privrednog, kulturnog, itd., života, bez „razgraničenja", koje bi, ipak, bilo neprijateljskim sadržajima, jače od „bodljikave žice". Nisam nigdje pročitao, ni čuo, da su Vučić, Tači i Đukanović podržali tvoje „srpske ciljeve" i „razgraničenja" Srba sa drugim narodima, kojima Srbi nisu kako Vi tvrdite „donijeli slobodu", za koju se svaki narod na Balkanu i Jugoslaviji sam, i zajedno sa drugim narodima, izborio. To se pogotovo odnosi BiH-nu.


Kao neprijatelj BiH ne zaslužuješ moj pozdrav, a nadam se da nećeš biti izabran ni za člana Predsjedništva BiH.

 

Mr.sc. Muhamed Mujkić

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com