Menu

baner for web jpg

Sve spremno za početak sezone grijanja u brčanskim školama Istaknuto

Senad Osmanovic info 2016Svi energenti su obezbijeđeni i sve je spremno za početak sezone grijanja u brčanskim školama, a sezona grijanja počinje 15. oktobra, potvrđeno je za Radio Brčko iz Odjela za obrazovanje Vlade Brčko Distrikta. Od energenata najviše su zastupljeni lož ulje, a u par škola još se koristi grijanje na ugalj.

 

 

„U odnosu na protekle godine u dijelu zagrijavanja obdaništa i osnovnih i srednjih škola u Brčko Distriktu sve protiče bez problema jer su promijenjene procedure", kazao je Senad Osmanović, šef Odjela za obrazovanje.

 

Iako nije počela sezona grijanja u brčanskim obrazovn- odgojnim instuticijama, juče i danas je hladno vrijeme i direktori su dobili instrukciju, da po potrebi , mogu koristiti grijanje.

 

Zadnjih godina Odjel za obrazovanje utrošio je značajna sredstva za maksimalno utopljavanje školskih objekata i izradu termoizolacija, što je umanjilo potrošnju energenata za grijanje.

 

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com