Menu

baner for web jpg

Tužilaštvo Brčko: Policajac zlostavljao zaposlenika ugostiteljskog objekta u Brčkom Istaknuto

polic7Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv policijskog službenika iz Brčkog zbog osnovane sumnje da je u obavljanju službe zlostavljao zaposlenika jednog ugostiteljskog objekta u ovom gradu.

 

 

Optuženom policijskom službeniku Jedinice opće policije u Brčkom Srđanu Petroviću (41) stavljeno je na teret da je na intervenciji po prijavi štete u jednom ugostiteljskom objektu u ovom gradu zlostavljao zaposlenika tog lokala. Petrović se tereti da je čuvara bašte lokala G.D. nakon prigovora na rad Policije, iako svjestan da se radi o starijoj i bolesnoj osobi, uhvatio za vrat, odgurnuo, a potom i udario u predjelu lica ugrožavajući mu tjelesni integritet i ljudsko dostojanstvo. S tim u vezi, Petrović je optužen da je kao službeno lice u obavljanju službe drugog zlostavljao, čime bi počinio krivično djelo Zlostavljanje u službi (iz člana 179 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH).

 

Podizanjem optužnice, koja je ubrzo i potvrđena pred Osnovnim sudom Distrikta, u kratkom roku okončana je još jedna istraga protiv službenih lica u Brčkom za krivična djela počinjena u vezi s vršenjem njihove funkcije.

 

Preduzimanje radnji krivičnog gonjenja prema određenoj osobi ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.

 

GLAVNI TUŽILAC

ZEKERIJA MUJKANOVIĆ

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com