Menu

Škola plesa "Mambo" Brčko državni prvak BiH i u mlađim kategorijama Istaknuto

PioniriNakon osvojene titule državnog prvaka BiH u LA plesovima u kategoriji odraslih u martu ove godine, škola plesa Mambo Brčko je protekli vikend u Sarajevu postala i državni prvak BiH u formacijskim plesovima u kategoriji Pionira i Juniora.

 


Dvije sportske latino formacije, Mambo Team u kategoriji pionira (Marija Jovičić, Manuela Marić, Katarina Pudić, Lana Ćurčić, Zina Fazlović, Mara Vrhovac, Lorena Pavić i Jovana Rikanović) i Mamboline u kategoriji Juniora (Farah Dervišević, Asija Atić, Katarina Ilić, Nikolina Blagić, Emina Palamarević, Šemsa Palamarević, Ana Đogić, Tatjana Perić, Teodora Tešić, Anja Balgojević i Duška Jovanović) u subotu 03.11.2018 godine u Sarajevskoj dvorani Ramiz Salčin su se okitile titulama DRŽAVNIH PRVAKA BiH u sportskim latino formacijama za 2018 godinu.


Organizator turnira je bio plesni klub Astorija iz Sarajeva i Savez sportsko plesnih klubova BiH.


Pored ova dva rezultata, na kvalifikacionom turniru u kategorijama parova i solo kategorijama škola plesa Mambo Brčko je osvojila preko 30 medalja što predstavlja još jedan dokaz da se u u školi plesa Mambo podjednako uspješno radi i sa mlađim i sa starijim kategorijama.


Ovim rezultatom stavljena je tačka na najuspješniju godinu od osnivanja ovog sportskog kolektiva.

 

JunioriPioniri

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com