Menu

Brčko: Vlada usvojila Program samozapošljavanja u poljoprivredi Istaknuto

jagoVlada Brčko distrikta BiH održala je danas nastavak 52. redovne sjednice na kojoj je odobren Program samozapošljavanja u poljoprivredi na području Brčko distrikta BiH.

 

 

Zoran Gajić, šef Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, govorio je o prvom programu ovog tipa na području Distrikta.

 

„Do sada smo sličan program imali u oblasti privrede, a sada imamo cilj da zaposlimo ona lica koja se nalaze na evidenciji Brčanskog zavoda za zapošljavanje, a koja će da se bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, prerađivačkom proizvodnjom u pogledu poljoprivrednih proizvoda i kupovinom investicija, odnosno izgradnjom objekata", istakao je Gajić.

 

Za ovaj program predviđena su sredstva u Budžetu Brčko Distrikta BiH za 2018. godinu u iznosu od 500.000 KM i ona će biti, posredstvom Zavoda za zapošljavanje, raspoređena na korisnike koji ispune uslove i kriterije programa.

 

„Sva lica koja su evidentirana u Zavodu za zapošljavanje sa danom podnošenja zahtjeva za učestvovanje u ovom javnom pozivu moći će da se prijave i iskažu svoj poslovni plan u pogledu proizvodnje, da imaju registrovanu djelatnost ili da otpočinju sa registrovanjem djelatnosti u poljoprivrednoj proizvodnji", dodao je Gajić.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com