Menu

Brčko: Usvojena Odluka o usvajanju Konačne rang-liste za dodjelu stipendija redovnim studentima Istaknuto

studenti-indexVlada Brčko distrikta BiH na današnjoj sjednici usvojila je Odluku o usvajanju Konačne rang-liste za dodjelu stipendija redovnim studentima Brčko distrikta BiH za 2018. godinu kao i Prijedlog odluke o odobravanju isplate stipendija apsolventima sa područja Brčko distrikta BiH.

 

 

Šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović rekao je da je dodijeljeno 160 stipendija koje će biti isplaćene studentima u deset mjesečnih dijelova po 200 KM.

 

„Pravo na stipendije dobila su 24 studenta medicinskog fakulteta, 2 farmaceutskog, 20 ekonomskog, 24 tehničkog fakulteta itd. Već za narednih desetak dana očekujemo da novac bude na računima studenata, a za ove namjene iz budžeta je izdvojeno 320.000 KM", istakao je Osmanović. On je dodao da odluka koja se odnosi na dodjelu stipendija apsolventima znači da stipendiju može da dobije student koji upisuje apsolventski staž prvi put i ima pravo na stipendiranje tokom šest mjeseci, ukoliko ne diplomira do tog perioda.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com