Menu

Dokumentarni film "Re:Generacija" 9. decembra u Domu kulture u Brčkom /VIDEO/ Istaknuto

REFilm "Re:Generacija" nominovan je za najbolji dokumentarni film na Motion Film Festivalu u Berlinu, koji će biti održan sredinom decembra.

 

 

Ova nominacija, uz prikazivanje filma u SAD-u, zasigurno predstavlja jedan od najvećih uspjeha bosanskohercegovačke kinematografije.

 

Nakon uspješne bh. premijere i odličnih reakcija javnosti na dokumentarni film o deset mladih ljudi koji tragaju za boljom perspektivom i svjetlijom budućnosti u svojoj zemlji, dokumentarni film "Re:Generacija" je premijerno prikazan u zgradi UN-a u New York-u kao i u Washington-u.

 

re4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovaj izuzetno snažan, emotivan i poučan dokumentarac priča je o generaciji koja je morala otputovati u prošlost svojih roditelja kako bi promijenila svoju budućnost. Snimljen je tokom trajanja istoimenog USAID-ovog projekta koji je angažovao mlade ljude iz deset bh. opština s ciljem pokretanja promjena vezanih za percepciju građana o podjelama, predrasudama, suživotu i sličnim nametnutim modelima ponašanja i življenja.

 

Jedan od protagonista – Ambasadora pomirenja je i Dejan Rađen iz Brčkog. Upravo zbog toga, premijera u Brčkom će biti 09.12.2018. u 19h Domu kulture.

 

Ulaz je besplatan, a publika će imati priliku da učestvuje u diskusiji i postavlja pitanja nakon filma.

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com