Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Asocijacija mladih Brčko povodom Međunarodnog dana ljudskih prava organizuje predstavu "Novac moje krvi" Istaknuto

pla1Asocijacija mladih Brčko distrikta BiH u saradnji sa Vladom Brčko distrikta BiH i Policijom Brčko distrikta BiH kroz svoje aktivnosti, promociju grada i promociju ljudskih prava 10. decembra obilježit će i Međunarodni dan ljudskih prava.

 

 

Povodom toga u ponedjeljak (10.12.) u 12 sati u Domu kulture u Brčkom održati će se predstava Gradskog kazališta Beli Manastir "Novac moje krvi".

 

Kroz predstavu glumci će ispričati tragične priče ljudi koji su samo željeli ostvariti svoje snove ili živjeti dostojanstveno. Naivna djevojka koja je željela biti manekenka i uplela se u mrežu organiziranog kriminala trgovine ljudima, žena koja je pobjegla od nasilnog muža, nadajući se boljoj budućnosti, mladić koji se zaljubio, student koji je htio zaraditi na „baušteli“, djevojka koja je nakon smrti roditelja ostala sama, mlada djevojka koja je htjela čuvati djecu u Njemačkoj...sve su to priče ljudskih sudbina,  a njih veže činjenica da su svi žrtve trgovine ljudima. Trgovina ljudima trenutno predstavlja najbrže rastuću i najprofitabilniju ilegalnu industriju, odmah iza trgovine drogom i oružjem,  te je jedan od najgorih zločina suvremenog doba, jer, trgovina ljudskim bićima predstavlja neprocjenjivu povredu ljudskih prava.

 

Ulaz je besplatan.

 

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com