Menu

Kako su članovi SNSD-a vješto izbjegli prisustvovati intoniranju himne BiH Istaknuto

snsČlanovi SNSD-a koji su danas preuzeli mandate u Zastupničkom domu Parlamenta BiH vješto su izbjegli prisustvovati intoniranju državne himne pred početak konstituirajuće sjednice.

 


Nebojša Radmanović, Nenad Stevandić (Ujedinjena Srpska, ali je bio na listi SNSD-a), Snježana Novaković-Bursać, Vojin Mitrović, Dragan Bogdanić i Staša Košarac uoči početka konstituirajuće sjednice napustili su salu kada je počelo intoniranje himne BiH.

 

Neposredno pred početak sjednice, nakon preuzimanja certifikata koje im je uručio CIK, članovi SNSD-a i Nenad Stevandić, koji je bio na zajedničkoj listi sa SNSD-om, napustili su salu.

 

Ipak, s obzirom na to da će u ovom zakonodavnom organu svi navedeni uredno primati plaće, odmah nakon završetka intoniranja himne vratili su se u zastupničke klupe.

 

Da li je riječ o klasičnom bojkotu ili sasvim "slučajnom" sastanku u Klubu SNSD-a, za sada nije poznato, ali je u najmanju ruku simptomatično.

 

https://www.klix.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com