Menu

Uspješan projekat Asocijacije mladih Brčko o važnosti ljudskih prava: Održana predstava "Novac moje krvi" Istaknuto

p 1Asocijacija mladih Brčko distrikta BiH danas je u saradnji sa Vladom Brčko distrikta BiH i Policijom Brčko distrikta BiH povodom Međunarodnog dana ljudskih prava u Domu kulture u Brčkom organizovala predstavu Gradskog kazališta Beli Manastir "Novac moje krvi".

 

 

Predstava je odigrana pred velikim brojem publike što je potvrdilo da su građani pokazali interesovanje za ovu temu, rekli su iz Asocijacije mladih Brčko distrikta BiH.

 

"Ovo je naš dorpinos u promociji grada i ljudskih prava i Brčko i dalje nastavlja da šalje pozitivnu sliku drugim gradovima u BiH, ali i regionu. Sa sličnim aktivnostima nastavit ćemo i dalje raditi. Hvala školama koje su dale doprinos i omogućile da učenici prate današnji događaj", rekli su iz Asocijacije mladih Brčko distrikta BiH.

 

Za doprinos u promociji ljudskih prava zahvalnice je uručila Zumka Grabus, direktorica JU "Četvrte osnovne škole" Brčko, Sead Ušanović, Emir Mrkaljević i Senad Osmanović, šef Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH koji je nakon navedenih u prigodnom obraćanju istako da je trgovina ljudima i u 21. vijeku i dalje prisutna, te da je svako kvalitetno rješenje prevencija problema.

 

Kroz predstavu glumci su ispričali tragične priče ljudi koji su samo željeli ostvariti svoje snove ili živjeti dostojanstveno. Naivna djevojka koja je željela biti manekenka i uplela se u mrežu organiziranog kriminala trgovine ljudima, žena koja je pobjegla od nasilnog muža, nadajući se boljoj budućnosti, mladić koji se zaljubio, student koji je htio zaraditi na „baušteli“, djevojka koja je nakon smrti roditelja ostala sama, mlada djevojka koja je htjela čuvati djecu u Njemačkoj...sve su to priče ljudskih sudbina,  a njih veže činjenica da su svi žrtve trgovine ljudima. Trgovina ljudima trenutno predstavlja najbrže rastuću i najprofitabilniju ilegalnu industriju, odmah iza trgovine drogom i oružjem,  te je jedan od najgorih zločina suvremenog doba, jer, trgovina ljudskim bićima predstavlja neprocjenjivu povredu ljudskih prava.

 

p 1p 2p 3p 4p 5`1

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com