Menu

Policija mlatila građane na Trgu Krajine, ima povrijeđenih /VIDEO/ Istaknuto

policija-torturaNa trgu, na kojem su jake policijske snage, postavili su svijeće u obliku srca te majice s fotografijama Davidovog lika

 

 

Članovi grupe "Pravda za Davida" napravili su improvizovano "Davidovo srce", nakon što je prvobitno uklonjeno s glavnog banjalučkog trga.

 

Na trgu, na kojem su jake policijske snage, postavili su svijeće u obliku srca te majice s fotografijama Davidovog lika. Međutim, policija je uz primjenu sile i to "srce" uklonila.

 

Prema prvim informacijama ima i povrijeđenih.

 

Velika drvena pesnica, Davidove forografije i cvijeće uklonjeno je nakon što je policija danas s trga odvezla i automobil Davidovog oca Davora Dragičevića, koji je prethodno priveden u policiju zbog sumnje da je, kako je saopćeno, izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

 

Lišenje slobode uslijedilo je nakon što se nije odazvao u vrijeme kada je u skladu sa zakonom pozvan u službene prostorije radi ispitivanja na okolnosti za koje se sumnjiči.

 

Privedeni su bili i predsjednik i poslanik PDP-a Branislav Borenović i Draško Stanivuković, ali su ubrzo pušteni.

 

https://www.fokus.ba

 

 

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com