Menu

Brčko: Dva lica optužena za razbojništvo nad radnikom benzinske pumpe Karamujić Istaknuto

razbojnistvo-1Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Samira Tufekčića (34) i Bećira Čandića (23) zbog osnovane sumnje da su početkom ovog mjeseca u Vitanovićima kod Brčkog izvršili razbojništvo.

 

 

Tufekčiću i Čandiću stavljeno je na teret da su 3. decembra u 04.30. sati, zajedno i po prethodnom dogovoru, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, izvršili razbojništvo nad radnikom benzinske pumpe Karamujić.

 

Sumnja se da su se upravo njih dvojica putničkim motornim vozilom Golf 3 dovezli blizu objekta, a potom maskirani upali unutra pri čemu je Tufekčić uz prijetnju pištoljem zadao više udaraca radniku pupme S.S., dok je Čandić iz kase oduzeo novac u iznosu od 910 KM. Obojica su ubrzo otkriveni, te odmah procesuirani brzim okončanjem istrage i podizanjem optužnice za krivično djelo Razbojništvo (iz člana 283 stav (2) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH).

 

Podizanjem optužnice, koja je proslijeđena na potvrđivanje Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH, intenzivno i sveobuhvatno vođena istraga u ovom slučaju okončana je za manje od mjesec dana.

 

Preduzimanje radnji krivičnog gonjenja prema određenoj osobi ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.

 

Foto: Ilustracija

 

GLAVNI TUŽILAC

ZEKERIJA MUJKANOVIĆ

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com