Menu

Brčko: Tri mjeseca zatvora službenici Slavici Vujić zbog obmane pri dobijanju pomoći iz budžeta Istaknuto

prisTužilaštvo Brčko distrikta BiH dokazalo je optužbe protiv službenice Distrikta Slavice Vujić (55) iz Brčkog za obmanu pri dobijanju sredstava sa sanaciju objekta oštećenog poplavama. Sudeći joj po optužnici ovog tužilaštva iz juna ove godine Osnovni sud Brčko distrikta nepravosnažno je osudio Vujić na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca.

 

 

Podsjetimo, Tužilaštvo Distrikta podiglo je optužnicu protiv Vujić zbog sumnje da je davanjem neistinitih i nepotpunih podataka o svojoj imovini u upravnom postupku ostvarila nepripadajuće novčane pogodnosti iz lokalnog budžeta. Službenica Distrikta optužena je da je u postupku za otklanjanje i ublažavanje posljedica poplava iz 2014. godine za sebe osigurala protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 23.000,00 KM. Njoj je stavljeno na teret da nije dala podatke da je osim stambenog objekta oštećenog u elementarnoj nepogodi takođe vlasnik i druge stambene jedinice u ovom gradu, usljed čega joj je umjesto 10.000,00 KM pripadajućih po programu dodijeljeno 33.000,00 KM.

 

Ocjenjujući da su dokazani optužni navodi Osnovni sud je optuženu oglasio krivom za krivično djelo Obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti (iz člana 262 stav (2) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH). Ova presuda nije pravosnažna budući da je optužena, jednako kao i Tužilaštvo Distrikta, može pobijati žalbom.

 

Tužilaštvo Brčko

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com