Menu

Brčko: Šahovski turnir „Kadeti protiv FIDE majstora" u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti BiH Istaknuto

sah 2Sportsko društvo Veterani 92 Brčko distrikt Bosne i Hercegovine i Šahovski klub „Magnus" Brčko distrikt Bosne i Hercegovine organizuje šahovski turnir „Kadeti protiv FIDE majstora" u Brčkom, a u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u petak, 1. marta 2019. godine, sa početkom u 15:00 sati. Turnir će se održati u prostorijama Šahovskog kluba „Magnus" Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, na adresi Islahijet broj 6.

 


Svjetska šahovska organizacija (FIDE) međunarodna je organizacija koja povezuje razne nacionalne šahovske saveze širom svijeta i bavi se organizovanjem Svjetskog prvenstva u šahu i Šahovske olimpijade, izračunava Elo listu igrača, određuje pravila šaha, objavljuje knjige najboljih/najtežih šahovskih problema (FIDE albume), dodjeljuje titule FIDE majstora, međunarodnog majstora, međunarodnog velemajstora i slično.


Stoga je velika čast najmlađim šahistima ponuditi partiju sa majstorom igre na 64 crno-bijela polja iz FIDE redova.


Sportsko društvo Veterani 92 Brčko distrikt Bosne i Hercegovine poziva građane Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i šire, kao i sve ljubitelje ovog sporta da svojim prisustvom uveličaju ovu manifestaciju i posvjedoče stvaranju novih majstora šaha.

 

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine obilježava se 1. marta još od 1992. godine, budući da je 29. februara i 1. marta održan referendum o nezavisnosti Bosne i Hercegovine od SFRJ. Bosanci i Hercegovci izjasnili su se tada pozitivno - glasali su za demokratsku i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana.

 

Suorganizator turnira Koordinacija boračkih udruženja Armije Republike Bosne i Hercegovine u Brčko distriktu BiH.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com