Menu

Brčko slavi Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine Istaknuto

d 1 bcBrčake unazad nekoliko godina na mostu kod Savske džamije dočeka transparent povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, a ta praksa nastavljena je i ove godine na kojem piše jasna poruka "PRKOSNA, SLOBODNA, PONOSNA".

 

 

Praksa čestitanja Brčacima i svim građanima BiH nije izostavljena i ovim postupkom poslana je jasna poruka da je svima onima koji žive u ovoj državi, BiH jedina domovina.

 

Da transparent nije dovoljan i na mnogim putnim komunikacijama u Distriktu postavljeno je preko deset bilborda sa upućenom čestitkom povodom 1. Marta – Dana nezavisnosti BiH.

 

Povodom obilježavanja 1. marta - Dana nezavisnosti BiH, udruženje "Stećak" Brčko distrikt BiH sve zainteresirane srdačno poziva na svečanu akademiju koja će biti upriličena večeras (1. 3.) s početkom u 19:30 sati u Domu kulture Brčko distrikt BiH.

 

Gost ovogodišnje svečane akademije je dr. sc. ADNAN JAHIĆ koji je imao aktivnu ulogu u javnom i političkom životu Bosne i Hercegovine. Bio je poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i član parlamentarnog izaslanstva Bosne i Hercegovine pri Parlamentarnoj skupštini OSCE.

 

Danas u 10 sati položit će se cvijeće i vijenci na spomenik poginulim borcima Armije RBiH u Brčkom, a ujedno povodom Dana nezavisnosti BiH održat će se i turnir u šahu (1.3.) i turnir u malom fudbalu (3.3).

 

Čestitku zvanično u ime Vlade Brčko distrikta BiH uputio je i zamjenik gradonačelnika Anto Domić, glavni koordinator Sead Šadić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić i zamjenik Ivo Filipović.

 

d 1 bc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

d 2 bc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

program dan

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com