Menu

Brčko: Akcija učenika frizera povodom 8. marta (VIDEO) Istaknuto

uc frUčenici brčanske Poljoprivredne i medicinske škole predvođeni profesoricom praktične nastave, organizirali su povodom predstojećeg 8.marta Međunarodnog dana žena, ali i godišnjice uspostave Distrikta, akciju besplatnog friziranja i šminkanja, za sve građane u salonu u kojem održavaju praksu.

 

 

Već od ranih jutarnjih sati u ovom frizerskom salonu brčanskih učenika posjetioci su počeli da pristižu kako bi iskoristili besplatnu akciju šišanja i friziranja pod nazivom „Dan otvorenih vrata".

 

„Cilj ove akcije jeste da pružamo besplatne frizerske usluge u salonu i da uljepšamo naše sugrađanke", rekao je Nikola Ćirković, učenik III razreda frizera.

 

„Dolazim često i podržavam učenike kada rade neke akcije. Naprimjer ovu za 8.mart već rade četiri godine i vrlo su uspješni. Želim da ih pohvalim", kaže Jelena Dragičević, korisnica usluga.

 

Ovakve akcije već tri godine zaredom nabavkom neophodnih preparata podržava i kabinet brčanskog gradonačelnika.

 

„Prvenstveno ove godine akcenat stavljam na ljude koji nas podržavaju sve ovo vreme pogotovo kroz sve one humanitarne akcije, naravno ovo je namenjeno i za ljude građane BD naravno i šire koji god da dođu", smatra Ljubica Mitić, profesorica praktične nastave.

 

Akciji frizera priključila se i nezaposlena šminkerica, koja je svoje vještine rado podijelila sa posjetiteljkama.

 

„Meni je danas čast da svim djevojkama koje mogu uljepšam današnji dan pošto je to ipak naš dan, kad god me neko pozove ja ću se vrlo rado odazvati", rekla je Asima Zlatarac, šminkerica.

 

„Ja sam jako zadovoljna ovim postignutim rezultatom što se tiče šminkanja i zaista jedan lijep gest učenika frizerskog smjera", kaže Maja Kovačević.

 

Akcija je počela jutros u 9 sati i trajaće sve do kasnih popodnevnih sati, kada se očekuje i najveća posjeta građana.

 

federalna.ba

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com