Menu

USR „Kečiga" Brčko organizovala takmičenje za svoje najmlađe sugrađane Istaknuto

kec 2aU cilju promocije i popularizacije ribolovnog sporta u gradu Brčkom i vraćanja mladih na obale rijeke Save, najstarije gradsko sportsko-ribolovn sportskihribolovaca „Kečiga" Brčko je u nedelju je na obali rijeke Save, organizovalo takmičenje u lovu ribe udicom na plovak za najmlađe članove udruženja i sve ostale dječake i djevojčice koji su htjeli uzeti učešće u ovoj vhale vrijednoj aktivnosti.

 

 

Za učešće na ovom takmičenju je pristiglo dvadeset prijava a najmlađi učesnik na ovom takmičenju je bio Radomir Petričević koji ima samo trigodine.

 

Nakon takmičenja je za sve učesnike organizovana podjela medalja za učesnike i zahvalnice za sve ostale koji taj dan nisu imali ribolovačke sreće, a „Kečiga" je organizovala i svečani ručak za sve učesnike i njihove roditelje.

 

Pobjednik na stazi je bio Ismar Čandić, 2009 godište, drugo mjesto je osvojio Nadim Eminović, 2008 godišze, a treći je bio Dino Čandić, 2012 godište.

 

Po riječima nedavno novoizabranog Predsjednika udruženja Sabahudina Ljuce, ovo je još jedna od predviđenih aktivnosti uprave koja ide u smjeru daljnje popularizacije ribolovnog sporta u gradu te način da se djeca, pogotovou ovom uzrastu zainteresuju za ribolov kao način da djeca izađu u prirodu i aktivnije prožive svoje djetinjstvo.

 

kec 1akec 2a

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com