Menu

baner for web jpg

U Goricama, Ulicama i Laništima obilježeno stradanje 27 mještana pobijeni od JNA Istaknuto

domi Udruga obitelji hrvatskih branitelja, poginulih i nestalih u Domovinskom ratu „Ravne-Brčko“, danas je, opijelom i polaganjem vijenaca kod spomenika u Goricama, Ulicama te Laništima, kao i Svetom Misom zadušnicom na mjesnom groblju, obilježila stradanje 27 mještana pomenutih naselja, koje su prije 27 godina pobili pripadnici tadašnje JNA.

 

 

„Izgleda da Tužilaštvo BiH, koje je ovaj predmet zaprimilo još 2006. godine čeka da umru i svjedoci i zločinci, kako pravda nikada ne bi bila zadovoljena“, rekao je iskazujući svoje nezadovoljstvo radom sudova, u ime boračkih asocijacija HVO Ivo Anđelović.

 

Među više stotina okupljenih cvijeće je položio, te opijelu i Svetoj Misi prisustvovao i dogradonačelnik Brčkog Anto Domić, još jednom naglasivši da je sve ovo vapaj da se pravdi privedu svi oni koji su počinili ova zlodjela.

 

„Sve je neophodno zbog mira svih nas, koji živimo u ovako specifičnoj sredini kakav je Distrikt i BiH, ali i zarad pokoja duša onih koji su na nebu“, rekao je dogradonačelnik Brčkog Anto Domić. Inače, svojim prisustvom, počast žrtvama, odali su i pripadnici Hrvatskog puka Oružanih snaga BiH iz Orašja.

http://radiobrcko.ba

 

godi njica 640x336

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

godisnjica 1

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com