Menu

Brčanska književnica Jasemina Ademović na Poetskom šampionatu u Rumuniji osvojila Zlatnu medalju Istaknuto

poetGrad Sinaia u Rumuniji proteklog vikenda (04. i 05. maj) bio je domaćin Poetskog šampionata Evrope.

 

 

Ovaj događaj je okupio više od dvije stotine književnika iz cijeloga svijeta, koji su predstavili svoje stvaralaštvo, a među njima je bila i Jasemina Ademović, književnica koja dugi niz godina živi i stvara u Brčkom.

 

Naša sugrađanka je jedna od rijetkih učesnica koja je u Zbirci /Zborniku ove manifestacije zastupljena sa dvije pjesme, na osnovu čega je, odlukom žirija, nagrađena najvećim priznanjem – Zlatnom medaljom.

 

U izjavi za portal BDC Televizije navela je da redovno sudjeluje na sličnim manifestacijama, te da je i ovaj put, kao i ranije, putovala u vlastitoj režiji i o ličnom trošku, bez bilo kakve institucionalne podrške.

 

“Živim za književnost, općenito za umjetnost, i za mene ove nagrade predstavlaju ogromnu satisfakciju kada je u pitanju dosadašnji rad i trud. Za svoje knjige nikada nisam uzimala novac, uvijek sam ih rado poklanjala. Ne treba mi bilo kakva novčana naknada”, ističe književnica.

 

Čestitamo Jasemini i želimo joj mnogo uspjeha u narednom periodu, kada će javnosti predstaviti svoje najnovije knjige.

https://brcko.tv

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com