Menu

Dragan Tomaš izabran za predsjednika Udruženja sudija Brčko distrikta Istaknuto

 drgDragan Tomaš, sudija Osnovnog suda Brčko jednoglasno je izabran na osnivačkoj skupštini za predsjednika Udruženja sudija Brčko distrikta BiH.

 

 

Cilj osnivanja Udruženja je zaštita digniteta sudijske funkcije i ostvarivanje zajedničkog interesa i unapređivanja pravne struke i nauke, a navedeno je da će se udruženje zalagati za efikasno funkcionisanje pravosuđa i pravnog sistema uopšte i za davanje prijedloga nadležnim organima u pitanjima bitnim za funkcionisanje sudstva.

 

Istaknuto je da će novoformirano udruženje zalagati za poštovanje zakonitosti i pravde kroz sve aktivnosti, očuvanja i jačanja nezavisnog i samostalnog sudstva, razvijanje i unapređenje pravne svijesti, sudijske etike i pravne kulture, kao i razvijanje i jačanje profesionalne etike i odgovornosti sudija.

 

Inače, sudija Tomaš je rođen u Zagrebu 1960. godine, a od druge godine živi u Brčkom, gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju. Pravni fakultet je završio u februaru 1986. godine na beogradskom Univerzitetu. Odlukom Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH za sudiju Osnovnog suda u Brčkom izabran je u novembru 2012. godine.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com