Menu

758BB826 A666 43CF 9D4D 8083CD7F03D1

Učenik Osme OŠ iz Brčkog osvojio drugo mjesto na državnom takmičenju Istaknuto

u enikOlimpijada njemačkog jezika u kojoj je pokrovitelj i organizator bio Goethe – insitut održana je 10.5.2019. godine u Sarajevu. Takmičenje je podjeljeno po nivoima: A1, A2 za osnovne te B1, B2 za srednje škole. Učenik Osme osmovne škole, Damir Smajlović, prvoplasirani iz Brčko distrikta takmičio se na nivou A2, sa pobjednicima iz 10 kantona Federacije BiH.

 

 

Učesnici ove manifestacije su morali da pokažu svoje znanje iz četiri vještine, te se i samo takmičenje odvijalo u četiri faze. Prva vještina bila je slušanje, gdje su učenici na osnovu slušanog auditivnog zapisa morali odgovarati na pitanja. Druga vještina bila je čitanje i razumjevanje teksta. Treća, pisanje na datu temu i četvrta komunikacija sa žirijem u vidu prezentacije na zadatu temu. Zbog svog obima i sadržaja, takmičenje je trajalo od 10 h ujutro do 15 h poslije podne. U 16 h je bilo proglašenje pobjednika.

 

Učenik Damir Smajlović je osvojio drugo mjesto na ovom prstižnom takmičenju a jedna od dobijenih nagrada je certifikat o položenom A2 nivou ,Goethe instituta.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com