Menu

Zahvaljujući hitnoj intervenciji preduzeća „Vodovod“ Palanka i JP „Komunalno Brčko“ riješen problem vodosnabdijevanja u Palanci i Brki Istaknuto

v 2Problem sa vodosnabdijevanjem koji je godinama unazad, posebno u ljetnom periodu, mučio nekoliko hiljada mještana mjesne zajednice Brka i Palanka, napokon je riješen. Naime, ove dvije mejsne zajednice su godinama unazad ukazivale nadležnima da postoji problem sa plovkom u rezervoarskom prostoru Palanka, niko nikada nije htio to da ispita i riješi, još su za navedenu situaciju krivili predstavnike MZ Palanka da svjesno i namjerno zatvaraju vodu mještanima MZ Brka, što naravno nikada nije bilo tačno.

 

 

Kao posljedica svega toga, unazad više godina, posebno u ljetnom periodu, dolazilo je do prestanka vodosnabdijevanja Brke i Palanke. Zahvaljujući novom rukovodstvu u JP „Komunalno Brčko“ te rukovodstvu preduzeća „Vodovod“ Palanka, ovaj problem je tokom preteklog vikenda otklonjen i na ovaj način se dugoročno riješio gorući problem navedene dvije mjesne zajednice.

 

Utvrđeno je da je cijelo vrijeme plovak u rezervoarskom prostoru u Palanci bio u kvaru i da nije propuštao dovoljno vode u rezervoarski prostor, zbog čega su godinama mještani MZ Brka trpili.

 

Jedan od mještana MZ Brka je kazao da: „Nikada nismo doživjeli da nam je pritisak vode ovako jak“.

 

Ovim putem mjesna zajednica Palanka javno zahvaljuje preduzećima „Vodovod“ i JP „Komunalno Brčko“, na teško obavljenom poslu zamjene plovka te se ujedno zahvaljuje na strpljenju mještanima koji su bili najveće žrtve ovoga problema.

 

v 1v 1

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com