Menu

Samohranoj majci iz naselja Prutače neophodna pomoć Istaknuto

0827 prutaceSamohranoj majci Remziji Avdić iz naselja Prutače i njenoj maloljetnioj bolesnoj ćerki Adelisi neophodna je pomoć dobrih ljudi. Žive od tuđe njege i pomoći i dječijeg doplatka, čiji iznos nije dovoljan da bi pokrio sve ono što je potrebno za njegu i liječenje ćerke Adelise.

 

 

Remzijina desetogodišnja ćerka Adelisa rođena je sa zdravstvenim problemima i od rođenja je nepokretna. Potrebna joj je svakodnevna tuđa njega i pomoć, zbog čega Remzija ne može da traži zaposlenje. Žive od 350 maraka socijalnih primanja na ime dječijeg doplatka i tuđe njege i pomoći. Jedva sastavljamo kraj sa krajem, kroz suze priča Remzija.

 

„Od tog novca ja moram sve njoj pružiti. Potrebni su lijekovi, pempas, kreme, ma svašta nešto. O komunalijama da ne govorim. I vjerujete i sa tim novcem teško da se sve priušti. Najviše koristi pempas, vjerujte!”kaže Remzija Avdić samohrana majka.

 

Žive u socijalnom stanju koji je neuslovan za život, kao i naselje u kojem žive. Za pomoć se obraćala i nadležnima.

 

Dodala je da je i svaka druga pomoć dobrodošla.


Ukoliko želite Remziji pomoći br. transakcijskog računa je: 3383702560774764


poziv na broj: 40297689000

https://brcko.tv

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com