Menu

Projekti u Brčkom: Na Ilićki postavlja se vještačka trava, u "Š" naselju rekonstrukcija i opremanje terena za male sportove Istaknuto

trava33aaVlada Brčko distrikta BiH na današnjoj vanrednoj sjednici usvojila je Odluku o odobravanju programa za sufinasiranje projekata međunarodnih organizacija i donatora u BiH za 2019. godinu kao i Program utroška sredstava s pozicije grantova neprofitnim i drugim organizacijama za 2019. godinu u Odjeljenju za stručne i administrativne poslove – Pododjeljenje za podršku mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama i udruženjima građana (četvrti dio).

 

 

Srđan Blažić, šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove, kazao je da su u prvoj usvojenoj odluci u program uključene dvije mjesne zajednice iz Distrikta, „Š“ naselje i „Ilićka“.

 

„Brčko distrikt BiH učestvuje u sufinasiranju 30% dok je ostali dio sredstava osiguran od strane donatora Vlade Švedske i Švicarske putem UNDP-ja, Razvojnog programa Ujedinjenih naroda. Ukupna sredstva u ovom programu su oko 20 hiljada maraka. U MZ „Š“ radit će se rekonstrukcija i opremanje terena za male sportove, a u MZ „Ilićka“ postavit će se vještačka trava kod objekta mjesne zajednice. Kada je u pitanju druga usvojena tačka tu je uključeno 124 mjesne zajednice, nevladine organizacije i udruženja građana s iznosom od 980 hiljada maraka i očekuje se da će se u narednih sedam do deset dana imati potpuna realizacija ovog programa, odnosno potpisivanje ugovora“, kazao je Blažić.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com