Menu

Brčko: Počinje registracija građana za Trku/šetnju za ozdravljenje “Race for the cure” Istaknuto

raceeČlanice udruženja “Brčansko srce” Brčko, dana 31.(subota)augusta, 2019. godine izvršiti će registraciju učesnika za 12. Trku/šetnju za ozdravljenje "Race for the cure" na Trgu Mladih u Brčkom, od 11h do 13h. Cilj je podizanje svijesti u borbi protiv raka dojke u BiH i svi koji žele učestvovati mogu se pridružiti u Brčkom na Trgu Mladih.

 

 


"Race for the cure" je projekat koji se održava u još 140 gradova širom svijeta i na kojem učestvuju milioni građana, a čiji je cilj rano otkrivanje karcinoma dojke i prevencija bolesti.

 

Registracija košta simboličnih 10 KM, za koje građani dobiju majicu i pravo da učestvuju na ovom jedinstvenom događaju.

 

Sva sredstva skupljena od registracija utrošiće se i ove godine za kupovinu poklon paketića za svaku novooperisanu ženu u BiH, kao i besplatne mamografske preglede u ruralnim dijelovima zemlje.

 

"Race for the cure" će se održati 29.9.2019. ispred Sarajevo City Centra u Sarajevu u 11:00 sati. Ove godine očekujemo učešće više od 9000 građana.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com