Menu

Burna novogodišnja noć: Tučnjave i napadi na policiju Istaknuto

policija noc rotacija 810x503U Republici Srpskoj (RS) je u novogodišnjoj noći evidentirano 11 krivičnih djela, od čega jedna teška krađa, 14 narušavanja javnog reda i mira, među kojima šest tučnjava te dva napada na policiju i pet ostalih prekršaja.

 

 


Dogodilo se i 12 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dvije osobe lakše povrijeđene, a u ostalim je pričinjena materijalna šteta, potvrđeno je Feni iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

 

Na području Policijske uprave Banja Luka prijavljen je fizički napad, u kojem su povrijeđene dvije osobe.

 

Sve se dogodilo u ugostiteljskom objektu u centru Banje Luke. Policija je na mjestu događaja zatekla povrijeđene M.S. iz Banje Luke i P.O. iz Laktaša, koji su izjavili da su neposredno prije prijave fizički napadniti od nepoznatih osoba.

 

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo evidentirano je krivično djelo izazivanje opšte opasnosti te nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

 

U Prijedoru je zabilježen napad na službeno lice i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, te po jedno krivično djelo tjelesna povreda i nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

 

Jedan sat iza ponoći u Prijedoru su, ispred ugostiteljskog objekta, policijski službenici čuli su viku i galamu, a prilikom kontrole objekta, lice R.P. je fizički napao policijske službenike, udarivši jednog u glavu, a zatim drugog policijskog službenika, čime je počinjeno krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

 

Policijski službenici su u Gradišci, pretresom stana osobe inicijala M.S., pronašli i oduzeli 164 grama marihuane i oko 20 grama spida. M.S. je lišen slobode.

 

U Višegradu, oko 01.45 sati, prilikom intervencije policijskih službenika zbog narušavanja javnog reda i mira, osoba inicijala N.Š. šakom udarila policijskog službenika u predjelu glave.

 

Napadač je savladan upotrebom fizičke snage te uhapšen.

 

(klix)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com