Menu

Brčko: Rasvijetljeno razbojništvo nad radnicom u kladionici Istaknuto

klaaDana 06.01.2020.godine u 17.47 sati zaposlenica jedne sportske kladionice u Brčkom prijavila je Policiji Brčko distrikta BiH da su tri NN maskirana muška lica nad njom izvršila razbojništvo i da su otuđili dnevni pazar. Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta, te izvršili uviđaj i utvrdili da postoje osnovi sumnje da je izvršeno krivično djelo “Razbojništvo” iz člana 283. stav 1. KZ Brčko distrikta BiH.

 

 

Odmah nakon zaprimanja prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su preduzeli niz operativno taktičkih mjera i radnji, te su u roku od dva sata identifikovali izvršioce i razjasnili okolnosti ovog krivičnog djela. Slobode su lišeni H.Š. rođen 1997.godine nastanjen u Šatorovićima, R.F. rođen 1993. godine nastanjen u Čeliću, H.K. rođen 1991. godine nastanjen u Čeliću i V.N. rođen 2001. nastanjen u Brčkom. Prilikom lišenja slobode kod ovih lica je pronađen otuđeni novac, dva mobilna telefona, motorno vozilo marke GOLF 2, odjeća i drugi predmeti koje su koristili prilikom izvršenja krivičnog djela.

 

Navedena lica su nakon kriminalističke obrade uz izvještaj predata Tužilaštvu Brčko distrikta BiH na dalje procesuiranje.

 

Foto: Ilustracija

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com