Menu

Brčko: Vlada najavila efikasniji rad u ovoj godini Istaknuto

Vlada Brcko naslovna 642x322Glavni koordinator Vlade Brčko Distrita Sead Šadić, najavio je efikasniji najvišeg izvšnog organa vlasti u Distriktu u godini koja je pred nama. Među prioritetima izdavajuju se primjena novog Zakona o budžetu, nove aktivnosti oko mosta na Savi, JP Luke Brčko, provedba Memoranduma o saradnji sa Studen Holdingom, uspostavljanje Ureda za borbu i prevenciju protiv korupcije, formiranje Zavoda za izgradnju, preseljenje u nove prostore Odjela za evropske integracije, Inspektorata Brčko distrikta i Policije.

 

 

Nakon rasprave sa svim zaposlenicima šefovi odjela predložili su Vladi Brčko Distrikta plan rada za 2019. godinu, koji je nakon razmatranja na sjednici poslan u dalju skupštinsku proceduru na usvajanje.

 

Glavni koordinator Vlade Brčko Distrita Sead Šadić naveo je da Vlada ove godine ima veoma ambiciozan i dinamičan plan kako bi savladali sve zacrtane ciljeve, kako unutar Vlade, tako i u saradnji sa drugim institucijama.

 

On je pojasnio da je Vlada i protekle godine u saradnji sa Direkcijom za finansije, pojačala napore na prikupljanju prihoda, a samim tim i bolju raspodjelu rashoda i dodao da Vlada već sada preduzima aktivnosti na usvajanju budžeta koji nažalost, nije usvojen tokom prošle godine.

 

Šadić je kazao da će se samom primjenog novog Zakona o budžetu dobiti najkvaliteniji mogući budžet za svakog građanina Bosne i Hercegovine.

 

Prije godinu dana zabranjen je promet Savskim mostom, koji je ujedno i državni granični prijelaz između BiH i R Hrvatske, a u međuvremenu Vlada je uložila velike napore da se stvar pomakne sa mrtve tačke, tako da su za ovu godinu obezbijeđena i određena novčana sredstva koja su garancija za početak konkretne sanacije oštećenog Savskog mosta.

 

Šadić je još od značajki u radu Vlade za ovu godinu naveo aktivnosti sanacije JP Luke Brčko, provedbu Memoranduma o saradnji sa Studen Holdingom, uspostavljanje Ureda za borbu i prevenciju protiv korupcije, formiranje Zavoda za izgradnju, preseljenje u nove prostore Odjela za evropske integracije, Inspektorata Brčko distrikta i Policije Brčko distrikta.

 

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com