Menu

Pedeset tačaka na narednom zasjedanju Skupštine Distrikta Istaknuto

sss222Predsjednici klubova zastupnika u brčanskom Parlamentu na današnjem sastanku utvrdili su prijedlog dnevnog reda sa 50 tačaka, koje će Skupština razmatrati na narednoj 58. sjednici, čije je odražavanje zakazano iduće srijede.

 

 

„Razmatraćemo 25 zakonskih prijedloga što po hitnom postupku, što kroz proceduru prvog i drugog čitanja. Pored toga, razmotrit ćemo i 14 planova rada ovdašnjih javnih preduzeća za tekuću godinu kao i Plan djelovanja brčanske Direkcije za finansije, a tu je i veoma važna Odluka o upravljanju grobljima i mezarjima na područiju Distrikta“, kazao je predsjednik Skupštine Esed Kadrić.

 

Inače, naredno skupštinsko zasjedanje predviđeno je iduće srijede, 15. januara, no prije početka ove sjednice valja apsolvirati 13 preostalih tačaka sa ranije prekinute sjednice, tako da bi Parlament u kontinuitetu mogao zasjedati iduću srijedu i četvrtak, piše Radio Brčko.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com