Menu

Upoznajte najbolje nastavnike u BiH među njima i Ernad Osmić iz Brčkog (VIDEO) Istaknuto

ernad4Adila Salibašić, profesorica BHS jezika u II gimnaziji u Sarajevu, Ernad Osimić, profesor jezika iz Četvrte Osnovne škole iz Brčkog i Mahir Mališević, profesor goegrafije iz OŠ Srednje - Ilijaš bili su gosti Večernjeg studija. Oni su dobitnici nagrade NIN-a za najbolje i najinovativnije nastavnike u BiH.

 

Obrazovanje je važno. Obrazovanje je prioritet našeg društva. Ono je briga svih nas, ali ipak dobrog obrazovanja nema bez dobrih nastavnika, učitelja, profesora.

 

U vrijeme kada je međunarodno PISA istraživanje pokazalo da djeca u BiH nisu funkcionalno pismena i da je obrazovni sistem nisko na ljestvici testiranih zemalja, dolazi 4. po redu nagrada za najinovativnije nastavnike i nastavnice u BiH, NIN - koja pokazuje dobre primjere u obrazovanju.

 

Važno ih je prepoznati, motivirati i kao što je PiSA poručila ulagati u dobre nastavnike u čijim su rukama - djeca.

 

Šta zamjeraju obrazovnom sistemu, kako se to odgajaju poslušnici, kako iz učionice otići u državni Parlament, ali i u svemir - te kakve su to inovacije uveli u obrazovni sistem svojih škola - samo su neka od pitanja koja su odgovorili tokom gostovanja u Večernjem studiju. Kakvi su odnosi na relaciji roditelj - nastavnik i gdje su problemi u nastavi, saznajte u novoj emisiji Večernji studio.

 

Ako ste propustili redovno emitovanje - pogledajte snimak koji se nalazi u prilogu.

 

http://ba.n1info.com

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com