Menu

Dodik i u Brčkom obilježio 9. januara Istaknuto

dvSrpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i premijer Republike Srpske Radovan Višković položili su vijenac na Spomen-obilježje palim srpskim braniocima Brčkog povodom Dana Republike Srpske - 9. januara.

 

 

Cvijeće su položili i ministri uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić, rudarstva i energetike Petar Đokić, trgovine i turizma Suzana Gašić, porodice, omladine i sporta Sonja Davidović, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum, narodni poslanik Nedeljko Ćorić.

 

Na Spomen-obilježje cvijeće su položili i gradonačelnik Brčkog Siniša Milić, predstavnici organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinsko rata, političkih partija, te javnog i političkog života.

 

Nakon polaganja vijenaca, obilježavanje Dana Republike u Brčkom nastavljeno je svečanim prijemom zvanica u hotelu "Jelena".

 

Republika Srpska obilježava Dan Republike 9. januara jer je tog datuma 1992. godine osnovana pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

 

Osnovali su je srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH, nakon što su preglasani u ključnim pitanjima o opstanku Jugoslavije, a pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba, koji su imali konstutitivni statuc.

(Srna)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com