Menu

Svečanom akademijom obilježena deveta godišnjica rada Evropskog univerziteta Brčko Istaknuto

sv ak 3Povodom devetogodišnjice uspješnog rada Evropskog univerziteta Brčko Distrikta danas je održana Svečana akademija na kojoj je upriličena promocija doktora znanosti, dodjela zlatnih plaketa i zahvalnica te diploma studentima prvog i drugog ciklusa.

 

 

Svečanoj akademiji nazočili su brojni profesori iz BiH i susjedstva, dogradonačelnik Distrikta Anto Domić te predstavnici društvenog života Distrikta.

 

Rektor Evropskog univerziteta Brčko distrikta Nedjeljko Stanković istaknuo je kako je danas podijeljeno oko 100 diploma, promovirano je devet magistara i dvoje doktora znanosti.

 

„Ovo je veliki uspjeh. Držimo se toga da obrazujemo što bolji kadar, da s našeg univerziteta izađu što kvalitetniji studenti jer su ovi mladi ljudi naši najbolji ambasadori i predstavljaju nas u BiH i u svijetu.“ – rekao je Stanković.

 

Dogradonačenik Distrikta Anto Domić, naglasio je kako je Evropski univerzitet uspio nadići mnoga iskušenja i probleme s kojima se susretao. Rekao je kako je Univerzitet zadržao svoju pozornost kroz kreativan odabir fakulteta i zanimanja koja proizvode što je Brčko zadržalo na karti sveučilišnih gradova.

 

„U budućnosti očekujem daljni razvitak sveučilišta, da će biti još prepoznatljiviji te njegov rast na domaćim, ali i svjetskim ljestvicama izvrsnosti.“ – dodao je Domić.

 

Evropski univerzitet Brčko distrikta sastoji se od šest fakulteta: pravni, ekonomski, političke nauke, tehnički, pedagoški i zdravstveni fakultet i oko 33 smjera. U devet godina postojanja na osnovnim studijima je diplomiralo preko 1.500 studenata te je svoje zvanje steklo 42 doktora znanosti.

http://radiobrcko.ba

 

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com