Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Advokati u Brčkom danas započinju s radom Istaknuto

slikaNakon osam i pol mjeseci obustave rada, presudom Apelacijskog suda Brčko distrikta koja je donesena u službenom glasniku 13. siječnja, odlučeno je da se prekine obustava rada odvjetnika pred sudovima i organima Distrikta te odvjetnici danas započinju s radom.

 

 

Pred sudovima se nalazi veliki broj predmeta koji su bili u zastoju, preko 1200 iz oblasti građanskog prava i preko 200 krivičnih predmeta, rekao je član protestnog odbora odvjetnika Milenko Marjanović, dodavši kako ih u predstojećem razdoblju slijedi intenzivna aktivnost i jako mnogo posla.

 

Marjanović je istaknuo kako će odvjetnici najprije krenuti s preuzimanjem nagomilane pošte u sudu, pa potom s prioritetnim rješavanjem predmeta vezanih za određene prekluzivne rokove, a tu ulaze podnošenje žalbi, tužbi i druge pravne radnje.

 

Štrajk i obustava rada odvjetnika u Brčko distriktu uvelike su se odrazili i na ovdašnje građane i poduzetnike te su nanijeli značajnu štetu.

„Građani su bili u poziciji da ne mogu dobiti pravnu pomoć, a samim time ne mogu ni kvalitetno da ostvaruju svoja prava koje im Zakoni garantuju pred sudovima Brčko distrikta. Ovo veoma gorko iskustvo koje je trajalo ovih osam i pol mjeseci i velika materijalna šteta koja je nanešena ovakvom odlukom koja je na kraju presudom Apelacionog suda utvrđena kao neusklađena sa statutom Brčko distrikta BiH.“ – rekao je Marjanović.

 

Podsjetimo, Skupština Brčko distrikta je na sjednici održanoj u listopadu 2018. godine, usvojila izmjene Zakona o fiskalnim sustavima kojima je propisala obavezu registriranja prometa preko fiskalne kase u odvjetničkoj djelatnosti. Zbog toga su brčanski odvjetnici 26. travnja prošle godine napustili sudnice i obustavili rad.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com