Menu

Dan nezavisnosti BiH: Građani Brčkog danas pokazali da im je BiH u srcu Istaknuto

nez 4Građani Brčko Distrikta BiH danas su pokazali još jednom da im je BiH jedina zemlja i da im Dan nezavisnosti BiH nije običan dan.

 

 

Preko 3000 građana danas je prisustvovalo polaganju cvijeća na spomeniku poginulih boraca Armije RBiH, poginulim borcima HVO, programu na Trgu mladih „Brčko čuva Bosnu i Hercegovinu“ i svečanom akademijom u Domu kulture.

 

Pored brojnih gostiju iz političkog, kulturnog života i veliki broj građana na svečanoj akademiji prisustvovao je i prof. dr. Šaćir Filandra i Haris Zahiragić.

 

“Za mene Dan nezavisnosti ima puno značenja za osobu kao pravnika i kao osobu politički aktivne, međutim ono značenje koje mi se najviše sviđa kod nezavisnosti jeste sloboda naroda. Kada su u pitanju građani, mladi ljudi, a posebno Distrikt vidim da žele da žive u ovoj državi i ovdje ostanu. Ja mislim da je Brčko centar BiH, a posebno na današnji dan. Nastavite graditi suživot i Brčko je to dokaz i uspjeva da ljudi u njemu žive zajedno”, rekao je Zahiragić.

 

“Čin referenduma je I legalan, legitiman i demokratski i u provedbi toga nisu se pravila nikakava moralna i politička posrnuća i u referendunskom izjašnjavanju su se izjašnjavali građani. Bosna je zemlja, društvo i država koja kroz čitavu svoju povijest stoji i postoji na tronožcu etničkom, religijskom, konfesionalnom, političkom i nacionalnom. Bilo kakvo radikalno pomjeranje tog tronožca dovodi do kataklizmičkih događaja i iskustvo od prije 25 godina rata i agresije protiv BiH svjedoči da se mi moramo dogovarati. Postavlja se i pitanje je li te 1992. godine referendumu bilo alternative i to je ozbiljno pitanje. Da li bi izbjegli rat, stradanje, genocid, mržnju? Iz osobnog iskustva, sudioništva i prisustnosti u svim tim događajima apsolutno tvrdim da alternative referundumu za nezavisnost i suverenitet BiH nije bilo”, rekao je Filandra.

 

Obilježavanje Dana nezavisnosti BiH u Brčkom organizovalo je Udruženje „Stećak“ uz saradnju sa Koordinacijom boračkih udruženja Armije Republike BiH Brčko.

 

nez 4nez 4nez 4nez 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nez 12nez 12nez 12nez 12nez 12nez 12nez 12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nez 14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nez 17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nez 30nez 30nez 30nez 30nez 30nez 30nez 30nez 30nez 30nez 30nez 30

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com