Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

VANREDNA VIJEST Potvrđen novi slučaj koronavirusa u Republici Srpskoj! Istaknuto

seranic 1Konferenciji osim Šeranića prisustvuje i vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković

U Republici Srpkoj (RS) je potvrđen i treći slučaj zaraze koronavirusom u Bosni i Hercegovini.

 

U pitanju je osoba koja je putovala iz Italije, u automobilu zajedno s muškarcem kod koga su prvog u RS utvrđeni simptomi te bolesti, a zatim i kod njegovog maloljetnog sina.

 

– Po saznanju o prvom slučaju koronavirusa, imali smo informaciju i za ovu osobu. Urađeni su nalazi i potvrđen je i taj slučaj – rekao je entitetski ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić na vanrendoj konferenciji za novinare.

 

U pitanju je osoba iz Čelića, srednjih godina. Od njegovih najbližih će se uzeti podaci o kontaktima koje je imao, napomenuo je Šeranić.

 

Šeranić je to saopštio danas u Banjaluci na konferenciju za novinare povodom aktuelne situacije u vezi sa novim virusom korona.

 

Konferencija za novinare počela je u 16 sati u pres-centru Vlade RS.

 

Konferenciji osim Šeranića prisustvuje i vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković.

 

U Republici Srpskoj su do sada virusom korona zaražena dvije osobe, otac i sin iz Banjaluke, koji su zbrinuti u UKC-u RS. Dežurni ljekar na Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ RS Olja Čuković rekla je sinoć da se otac i sin zaraženi virusom korona nalaze u izolaciji, nemaju nikakvih tegoba i dobrog su opšteg stanja, ističući da je ovaj zdravstveni centar spreman za eventualni prijem novih pacijenata zaraženih ovim virusom.

 

(fokus)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com