Menu

Brčko: Sredstva iz Programa samozapošljavanja dobilo 49 korisnika Istaknuto

javni poziv samozaposljavanje 880x495Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta objavio je konačnu listu kandidata kojima su odobrena sredstva po programu samozapošljavanja u 2019. godini. Na listi se nalazi 49 lica kojima su odobrena sredstva u pojedinačnim iznosima u prosjeku od preko deset hiljada KM.

“Već šestu godinu za redom Vlada Brčko distrikta preko Zavoda za zapošljavanje realizuje Program samozapošljavanja u privredi za šta je do sada utrošeno preko tri miliona maraka. Naredna obaveza onih koji su po konačnoj listi dobili ova sredstva jeste registrovanje vlastite firme”, istakao je Vlado Jevtić, direktor Zavoda za zapošljavanje.

 

Nakon registrovanja, te firme će potpisati ugovor sa Zavodom za zapošljavanje a potom će im biti prebačena sredstva koja su dobili po ovom programu.

 

“Obaveza budućih poslodavaca koji registruju firmu na ovakav način jeste da nakon toga sebe skinu sa evidencije Zavoda za zapošljavanje i da se prijave sa obavezom uplate svih poreza i doprinosa u naredna 24 mjeseca”, pojasnio je Jevtić.

 

Za sredstva iz ovog Programa su mogli konkurisati svi oni koji su imali projektnu ideju za razne djelatnosti izuzev trgovine i ugostiteljstva

 

Sredstva za ovaj program su obezbijeđena u budžetu Brčko distrikta u 2019. godini u iznosu od 500 hiljada KM.

 

(radio brcko)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com